Svenska Spel

Lotto har funnits sedan 1980 hos Svenska Spel. Till en början kunde man endast köpa lotto-kuponger hos fysiska spelombud och butiker, men numera kan man spela Lotto på nätet, precis som med vilket annat spel som helst. Till sin form är Lotto väldigt enkelt: Du ska pricka in ett antal slumpvis utvalda nummer. Vinner du så beror det på slumpen, och Lotto har ingenting att göra med spelskicklighet. Du får alltså gå på magkänslan när du väljer dina nummer, och sedan hoppas på att det är just de som kommer att dras. Vinner du så kan du vinna riktigt stort; det är inte så ovanligt med miljonvinster i Lotto.

För at kunna spela Lotto på nätet hos Svenska Spel så måste du ha registrerat ett spelkonto och satt in en peng som du kan spela för. Det fixar du lätt på www.svenskaspel.se. Sedan är det bara att sätta igång att spela. Applikationen är lätt att förstå. Precis som vanligt så kan du också spela Lotto med Joker. I Joker ska du dra rätt sifferkombination. Du vinner om de två första eller två sista siffrorna är med i den dragna sifferkombinationen. Desto fler siffror ju högre vinst.

Sedan 2005 finns en extra stor jackpott: Drömvinsten. Den startar på 50 miljoner och växer för varje dag ända tills en vinnare uppstår. För att vinna drömvinsten så måste du ha sju rätt på din Lottokupong och minst två rätt på joker. Drömvinsten kan bli hur fet som helst då det inte finns något tak. När en vinst har delats ut så startat nästa vinst med 50 miljoner som uppstart. Sedan börjar jakten på nästa lyckliga vinnare.